top of page

Η Κυρία Φτούσου στο δικό μας σπα ομορφιάς!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα κι εμείς επιλέξαμε να τη γιορτάσουμε παρέα με την Κυρία Φτούσου, την ηρωίδα της αγαπημένης μας συγγραφέως Εύας Κασιάρου από το ολοκαίνουριο βιβλίο της " Η Κυρία Φτούσου σε σπα ομορφιάς".

Με χιούμορ και πολύ φαντασία η Εύα μας συστήνει την Κυρία Φτούσου, ένα φαντασμένο αυγό που παραμονές του Πάσχα επισκέπτεται ένα σπα ομορφιάς με σκοπό να θαμπώσει τους πάντες στο γιορτινό τραπέζι. Είναι αλήθεια κερδισμένος αυτος που νομίζει οτι είναι καλύτερος απο τους άλλους περιφρονώντας τους συνεχώς; Μέσα από την περιγραφή του βαψίματος των αυγών, το βιβλίο αυτό έρχεται να δώσει ένα πολύ σημαντικό δίδαγμα..

Εμείς ακολουθήσαμε τα βήματα που περιγράφονται στο βιβλίο, κατασκευάσαμε το δικό μας σπα και μαζί με την Κυρία Φτούσου και την Κυρία Πουά σας ανοίγουμε τις πόρτες του....

Αρχικά χωριστήκαμε σε ομάδες για να φτιάξουμε από αυγοθήκη το δικό μας σπα και τις επιγραφές των διάφορων δωματίων του

Καυτή Αίθουσα

Μπήκαμε στην πρώτη αίθουσα αυτού του περίφημου SPA, την Καυτή,στο οποίο δεν μπορεί να πάει όποιος κι όποιος, όπως μας είπε η κ.Φτούσου!Για να μπορέσουμε να κλείσουμε εγκαίρως θέση, αρκεί να ενώσουμε τα σπασμένα αυγά ταιριάζοντας την εικόνα με το αρχικό της γράμμα. Τότε μόνο θα μπορούμε να βάλουμε το αυγό μας στην αυγοθήκη και να εξασφαλίσουμε κι εμείς μια θέση ομορφιάς...και φυσικά τα καταφέραμε, μη νομίζετε πως είμαστε και τίποτε τυχαίοι!!

Κρύα Αίθουσα

Μας περιποιήθηκαν μια χαρά στην Καυτή Αίθουσα! Ζεσταθήκαμε, σφίξαμε και είμαστε έτοιμοι για την Κρύα Αίθουσα όπου θα μας βάψουν με κόκκινη μπογιά και θα χαλαρώσουμε! Κι επειδή χαλάρωση = παιχνίδι, δείτε δύο παιχνιδάκια που μας διασκέδασαν αφάνταστα!

Τρίλιζα

(εμείς την παίξαμε αφού είχαμε διακοσμήσει τα αυγά μας στην Αίθουσα του Μακιγιάζ)

Jigsaw Puzzles

Μας άρεσαν τόσο πολύ οι δύο τελευταίες εικόνες του βιβλίου που τις κάναμε παζλ για να τις παίζουμε ξανά κα ξανά με το γνωστό αυτό πρόγραμμα. Η Κυρία Πουά με 15 κομμάτια και η Κυρία Φτούσου με 20, για τα πιο εξοικειωμένα με το ποντίκι παιδιά.

Μπορείτε κι εσείς να τα παίξετε πατώντας στους συνδέσμους

http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3cfa7b1cc3dc

http://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=34b9241b5aac

Μακιγιάζ

Αφού κάναμε μασάζ στα αυγά μας και τονίσαμε το κόκκινο χρωματάκι τους, ώρα να τα στολίσουμε!

Η Κυρία Φτούσου και η Κυρία Πουά!

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page