top of page

Μουσική Πινακοθήκη: Τραγουδάμε και ζωγραφίζουμε συνεργατικά τα χελιδονίσματα!

Tραγουδάμε Χελιδονίσματα και ζωγραφίζουμε.

Μία ακόμα ανοιξιάτικη συνεργατική δράση στα πλαίσια του προγράμματος etwinning : «Μουσική Πινακοθήκη». Μέσω τηλεδιασκέψων τραγουδήσαμε τα Χελιδονίσματα (κάλαντα άνοιξης) και τα αποδώσαμε εικαστικά ζωγραφίζοντας συνεργατικά. Το αποτέλεσμα ήταν τέσσερις ανοιξιάτικοι πίνακες !

Τα μέλη-νηπιαγωγεία του προγράμματος λίγο πριν μπει η Άνοιξη αποφάσισαν να μάθουν για να τραγουδήσουν διαδικτυακά τα χελιδονίσματα. Επιλέχθηκε το τραγούδι και με την βοήθεια ενός εικονόλεξου που δημιούργησε το νηπιαγωγείο Βλαχάτων τα παιδιά και των 11 νηπιαγωγείων έμαθαν το τραγούδι.

Στη συνέχεια τα νηπιαγωγεία χωρίστηκαν σε ομάδες των τριών ή δύο νηπιαγωγείων και αφού συνδέθηκαν διαδικτυακά βρήκαν όνομα στην ομάδα τους, τραγούδησαν τα Χελιδονίσματα, και παρουσίασαν τις κατασκευές τους. Σε επόμενες τηλεδιασκέψεις ζωγράφισαν συνεργατικά στην εφαρμογή : awwapp.com, έναν πίνακα σχετικό με τα χελιδονίσματα. Η κάθε ομάδα αποφάσισε το θέμα της και τον τρόπο!

Το δικό μας νηπιαγωγείο συμμετείχε στην ομάδα

"Ανοιξιάτικες Πινελιές"

παρέα με το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Συνδεθήκαμε διαδικτυακά και τραγουδήσαμε τα χελιδονίσματα όλοι μαζί ! Στη συνέχεια παρουσιάσαμε ότι είχαμε φτιάξει ( χελιδονάκια, το έθιμο της Χελιδόνας, Μαρτάκια).

Η Χελιδόνα μας, με κρεμάστρα και λουλούδια, φέρνει την Άνοιξη στην τάξη μας

Και επειδή η παράδοση θέλει το Μάρτη της, φτιάξαμε μαρτάκια, τους βάλαμε ματάκια και τα φορέσαμε για να μη μας κάψει το πρώτο φως της Άνοιξης

Φτιάξαμε τα χελιδόνια μας με βαμβάκι και γλωσσοπίεστρα

Η επόμενη δράση της ομάδας μας άρεσε τόσο πολύ ! Αφού συνδεθήκαμε αποφασίσαμε να ζωγραφίσουμε online και να δημιουργήσουμε έναν συνεργατικό πίνακα για τα χελιδονίσματα.

Αν και μας πήρε λίγη ώρα να συντονιστούμε, το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε! Ήταν απλά μαγικό να ζωγραφίζουμε και παράλληλα να ζωντανεύουν μπροστά μας τα σχέδια των φίλων μας από τη Νεάπολη.

Ο πίνακας μας!

Οι υπόλοιπες ομάδες συνεργάστηκαν με παρόμοιο τρόπο και έφτιαξαν υπέροχους συνεργατικούς ανοιξιάτικους πίνακες ! Οι ομάδες των υπόλοιπων νηπιαγωγείων ήταν :

Χελιδονοπινελιές

  • 2/Θέσιο Νηπ/γείο Γαρδικίου

  • 38o Nηπιαγωγείο Πατρών(Μποζαΐτικα)

  • Νηπιαγωγείο Περίκλειας Ν. Πέλλας

Χελιδονοπαρέα

  • 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

  • 33ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου

  • Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βλαχάτων

Τα χελιδονάκια του Μάρτη

  • 29ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σερρών

  • 4ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πυλαίας

  • Νηπιαγωγείο Κεντριού

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε στιγμές από τις δράσεις των παραπάνω ομάδων και τους πίνακές όλων των νηπιαγωγείων που παρουσιάζονται στην εφαρμογή genial.ly.

  • Την ίδια μέρα τραγουδήσαμε τα χελιδονίσματα και στους γονείς μας!

Να τα πούμε;;;

Καλή Άνοιξη σε όλους!

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page