top of page

Από το δέντρο...στο πιάτο μας!

Την Παρασκευή, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελιάς στις Βούβες ( θα ακολουθήσει ξεχωριστή ανάρτηση) και στη συνέχεια την εταιρεία Kolympari S.A στο Κολυμπάρι, που ανήκει στην οικογένεια Μιχελάκη, την οικογένεια της Σοφούλας μας.

Στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μάθουν τι γίνεται μετά τη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, πώς δηλαδή φτάνει το λάδι από το δέντρο στο πιάτο μας! Ο κ. Μιχελάκης μας ξενάγησε προσωπικά σε όλους τους χώρους και έδειξε στα παιδιά τις δεξαμενές αποθήκευσης του λαδιού σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, καθώς και όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την τυποποίηση και συσκευασία του.

Το καλύτερο όμως μας το είχαν φυλάξει για το τέλος! Τα παιδιά περίμενε ένα τραπέζι γεμάτο καλούδια φτιαγμένα με αγνό λαδάκι και πολλή αγάπη! Φρέσκο λάδι με ψωμάκι, κέικ και λαδοκούλουρα εξαφανίστηκαν μέχρι να πεις... λάδι!

Για αναμνηστικό, μάλιστα, αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας επίσκεψης, πρόσφεραν στους μαθητές μας μπουκαλάκια με λάδι σε μορφή σπρέι!

​Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την οικογένεια Μιχελάκη για την τόσο ζεστή φιλοξενία τους, η εμπειρία της επίσκεψης μας θα μείνει στα παιδιά πραγματικά αξέχαστη!

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page