top of page

Κυρίες και κύριοι...υποδεχθείτε τους Super Climate Five!!!

Φέτος είναι μια χρονιά με απίθανες περιβαλλοντικές δράσεις για το νηπιαγωγείο μας! Εκτός από τους eTreeHuggers στους οποίους συμμετέχουμε, μας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να συντονίσουμε εμείς ένα ευρωπαϊκό eTwinning έργο! Έχουμε την χαρά να έχουμε συνοδοιπόρους στο νέο μας ταξίδι τις νηπιαγωγούς και τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Χανίων αλλά και εκπαιδευτικούς και συμμαθητές από την Ιρλανδία, την Λιθουανία, την Τουρκία, την Ουκρανία και την Πολωνία!

Νιώθουμε μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια καθώς η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning μας επέλεξε ως ένα από τα 3 νηπιαγωγεία στα Χανιά ( 23 σε όλη την Ελλάδα) τα οποία θα υλοποιήσουν project προσανατολισμένο στη STEM μεθοδολογία. Επιπροσθέτως, ως ένα από τα ωφελούμενα σχολεία θα παραλάβουμε δωρεάν 1 κιτ ρομποτικής, το Kids First Coding & Robotics, για τη δημιουργία ανάλογου project.

Σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) πρακτικά, δίχως θεωρίες και περιττή ορολογία, και μέσω μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

Η επιλογή του θέματος δεν μας προβλημάτισε ιδιαίτερα! Παρατηρώντας τις διαστάσεις που λαμβάνει καθημερινά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τον αντίκτυπο που θα έχει στη ζωή μας μελλοντικά, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με αυτό. Θεωρούμε ακράδαντα ότι είναι χρέος όλων μας, εκπαιδευτικών, γονέων και της κοινωνίας γενικότερα, να ενημερώσουμε τα παιδιά μας για το πρόβλημα και να τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν ότι κρατούν τη λύση του στα χέρια τους.

Τα οφέλη στα οποία αποσκοπεί η επιλογή του έργου είναι αδιαμφισβήτητα πολλά. Η προσέγγιση του φαινομένου από τη δική μας οπτική θα συμβάλλει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών και την διαμόρφωση ορθών στάσεων και συμπεριφορών απέναντι στον κόσμο που τα περιβάλλει, στην υιοθέτηση πιο βιώσιμων τρόπων ζωής και τη μεταμόρφωση σε πολίτες ικανούς για λήψη αποφάσεων και ανάληψη δράσης. Παράλληλα, στόχος μας είναι να εισαχθούν στον αλγοριθμικό τρόπο σκέψης, να αποσαφηνίσουν τις έννοιες STEM με τρόπο εναλλακτικό, διασκεδαστικό και πρακτικό και να κατανοήσουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού επιλύοντας προβλήματα με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού ρομπότ.

Μασκότ του προγράμματος είναι οι Super Climate Five, οι 5 σούπερ ήρωες της κλιματικής αλλαγής! Ουσιαστικά, ο κάθε ένας από τους ήρωες είναι ένας από τους 5 άξονες με βάση τους οποίους θα μελετήσουμε τις συνέπειες και την πρόληψη του φαινομένου:

η ατμόσφαιρα, ο καιρός, η ενέργεια, το νερό, τα έμβια όντα.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Μιχάλη Τσιράκη και την κ. Γεωργία Δερβίση, γονείς μαθήτριας μας, οι οποίοι έδωσαν μορφή στους ήρωες που εμείς οι εκπαιδευτικοί είχαμε στο μυαλό μας και ξετρέλαναν τα παιδιά μας!

Ο πρώτος ήρωας έχει ήδη επισκεφτεί το νηπιαγωγείο μας και έχει να μας μάθει πολλά! Λεπτομέρειες προσεχώς...

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page