top of page

Αποχαιρετώντας την Mrs Atmo... ρομποτικά!

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να αποχαιρετίσουμε την Mrs Atmo και μάλιστα ρομποτικά!

Και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι μ'αυτό, καθώς είναι η πρώτη φορά που στο σχολείο μας ασχολούμαστε με τη ρομποτική!

Ως ένα από τα ωφελούμενα σχολεία που επιλέχθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning να υλοποιήσουν project προσανατολισμένο στη STEM μεθοδολογία, παραλάβαμε δωρεάν 1 κιτ ρομποτικής, το Kids First Coding & Robotics, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε στο project μας.

Να σας γνωρίσουμε λοιπόν το καινούριο μέλος της παρέας των Super Climate Five, ένα ρομποτάκι που παίρνει διάφορες μορφές και θα βοηθάει κάθε φορά τον εκάστοτε ήρωα μας να φέρει σε πέρας την αποστολή του. Μια αποστολή που ουσιαστικά αποτελεί την αξιολόγηση εκ μέρους μας των νέων γνώσεων που απέκτησαν τα παιδιά.

Τι ακριβώς εννοούμε όμως με τον όρο εκπαιδευτική ρομποτική;

"Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σχετικά νέο επιστημονικό κλάδο ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή, τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση των ρομπότ σε εκπαιδευτικό επίπεδο.

Θεωρείται ως σχέδιο διεπιστημονικής δραστηριότητας κυρίως στην επιστήμη, τα μαθηματικά, την πληροφορική και την τεχνολογία, προσφέροντας σημαντικά νέα οφέλη στην εκπαίδευση και γενικότερα σε όλα τα επίπεδα. Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια ισχυρή και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης που ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες να κατασκευάσουν και να ελέγξουν τα ρομπότ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού. Η Εκπαιδευτική Ρομποτική προάγει έναν ευχάριστο τρόπο μάθησης, ενώ παράλληλα προωθεί τα κίνητρα των παιδιών, την συνεργασία, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα . Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα προγράμματα ρομποτικής παρέχουν μια πολύτιμη διαδρομή για την αύξηση του ενδιαφέροντος των παιδιών και τη συμμετοχή τους στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM), ενώ τα παρακινούν να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία σε έναν από αυτούς τους τομείς"

1η αποστολή - Mrs Atmo!

Για κάθε μία από τις 7 ερωτήσεις που τέθηκαν στα παιδιά, δίνονταν 2 επιλογές. Μόνο επιλέγοντας την σωστή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαδρομή που θα οδηγούσε το ρομποτάκι μας στο τέρμα όπου μας περίμενε η Mrs Atmo!

Εννοείται ότι τα πήγαμε τέλεια! Έτοιμη η πίστα μας!

Σειρά τώρα έχει η πίστα προγραμματισμού!

Τα παιδιά χρησιμοποιώντας τις σωστές κάρτες προγραμματισμού, βάζουν το ρομποτάκι να σαρώσει τη διαδρομή και έπειτα το μεταφέρουν στην πίστα του παιχνιδιού για να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των επιλογών τους.

Για να δούμε! Δώσαμε τις σωστές οδηγίες;

Τα καταφέραμε!!!!! Είμαστε Super ή δεν είμαστε;;;

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page