top of page

Οι 3 Μουσικοί - Pablo Picasso

Οι τρεις Μουσικοί του Picasso. Ο γνωστός πίνακας του Picasso έγινε αφορμή για να δημιουργηθούν συνεργατικές δράσεις σχετικές με τον πίνακα ! Δημιουργήσαμε το τραγούδι, την ιστορία, το παιχνίδι του πίνακα και τολμήσαμε να του δώσουμε άλλη μορφή παρεμβαίνοντας σε αυτόν !

Οι τρεις Μουσικοί του Picasso

Ο πίνακας του γνωστού ζωγράφου Picasso : « Οι τρεις μουσικοί» αποτέλεσε το έναυσμα δημιουργικών δράσεων διασχολικών ομάδων του προγράμματος μας. Αφού χωρίστηκαν οι διασχολικές ομάδες δόθηκαν οι οδηγίες και οι υποχρεώσεις της κάθε ομάδας !

Χωρισμός ομάδων

Οι διασχολικές ομάδες σε αυτή την δράση έπρεπε αφού επεξεργαστούν τον πίνακα στην τάξη με τα παιδιά, να δημιουργήσουν και ένα παραγόμενο υλικό σχετικό με τον πίνακα. Επομένως :

  • η ομάδα : 29ο Νηπιαγωγείο Σερρών , 4ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας και Νηπιαγωγείο ΒλαχάτωνΚεφαλλονιάς, έπρεπε να δημιουργήσουν μία ηχοϊστορία βασισμένη στον πίνακα και να την αποδώσουν εικαστικά.

  • η ομάδα : Νηπιαγωγείο Κεντριού Ιεράπετρας (ολοήμερο & κλασσικό τμήμα) και 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τραγούδι για τον πίνακα

  • η ομάδα : Νηπιαγωγείο Γαρδικίου Θεσπρωτίας και 10ο Νηπιαγωγείο ΝεάποληςΘεσσαλονίκης έπρεπε να μεταμφιέσουν τους ήρωες του πίνακα.

  • η ομάδα : 38ο Νηπιαγωγείο Πατρών και 2ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής, έπρεπε να «αλλάξουν» τον πίνακα ( διαφορετικό μουσικό στυλ- Οι 3 μουσικοί μετατρέπονται σε ροκ συναυλία)

  • η δική μας ομάδα: 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων και Νηπιαγωγείο Περίκλειας Πέλλας

Η δική μας ομάδα, 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων και Νηπιαγωγείο Περίκλειας Πέλλας, συνεργάστηκε προκειμένου να δημιουργήσει ένα σχετικό μουσικό παιχνίδι (εκτέλεση συνεργατικής παρτιτούρας με την βοήθεια του Scratch). Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς δουλέψαμε τον πίνακα

Η παρτιτούρα που δημιουργήσαμε είναι αυτή

και μπορείτε να την παίξετε από το σπίτι κι εσείς στο περιβάλλον προγραμματισμού Scratch που δημιουργήσαμε πατώντας πάνω στο πράσινο σημαιάκι και επιλέγοντας τη λειτουργία πλήρους οθόνης

Όλες όμως οι ομάδες έκαναν εξαιρετική δουλειά και το παραγόμενο υλικό των δράσεών τους θα σας καταπλήξει ! Όλες οι εργασίες των ομάδων παρουσιάζονται σε μία παρουσίαση στο prezi.com που αυτή την φορά ανέλαβε να την δημιουργήσει το 10ο νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Αξίζει να την δείτε !

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page