top of page

Αγαπώ τα ζώα : Θεωρία...

Καλή σχολική χρονιά και επίσημα από το Νηπιαγωγείο μας!

Πήραμε τον χρόνο μας να γνωριστούμε, να προσαρμοστούμε και να μπούμε με όρεξη στην νέα χρονιά και επιλέξαμε ένα πολύ αγαπημένο θέμα των παιδιών για να εγκαινιάσουμε τις φετινές μας αναρτήσεις..

4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των ζώων!

Από νωρίς μέσα στην εβδομάδα τα παιδιά επέλεξαν ένα αγαπημένο τους ζώο και τους δόθηκε φύλλο εργασίας για να συμπληρωθεί στο σπίτι σε συνεργασία με τους γονείς τους. Μόλις συγκεντρωθούν όλα θα φτιάξουμε τον δικό μας άτλαντα των ζώων που θα μπει

στην βιβλιοθήκη της τάξης.

Επιλέξαμε να προσεγγίσουμε το θέμα από την πλευρά των αισθημάτων φιλοζωίας που θα έπρεπε να διακατέχουν κάθε σύγχρονο άνθρωπο και της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης γύρω από τα ζώα. Να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουν συναισθήματα και ανάγκες ακριβώς όπως κι εμείς και ότι οφείλουμε να τα σεβόμαστε και να συνυπάρχουμε αρμονικά. Για τον λόγο αυτό είδαμε βίντεο στο διαδίκτυο, αναλύσαμε αφίσες και ενημερωθήκαμε για τα δικαιώματα τους!

Χωριστήκαμε σε ομάδες, διαλέξαμε κάποιο αγαπημένο ζώο και με διαφορετικές τεχνικές η κάθε ομάδα δημιούργησε το δικό της ζωάκι που συμμετείχε στη διαδήλωση για τα δικαιώματα των ζώων.

Στη διάρκεια των ελεύθερων

δραστηριοτήτων στήθηκε γωνιά

Κτηνιατρείο στην τάξη μας, εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα για την φροντίδα και την περίθαλψη ενός ζώου. Κάθε παιδί πήγαινε το άρρωστο ζωάκι του στον Κτηνίατρο και εκείνος αφού έβρισκε την κατάλληλη θεραπεία συμπλήρωνε και την Καρτέλα Ασθενούς!

Τα ζώα όμως δεν είναι παιχνίδι! Όλα τα παιδιά ζητούν ένα κατοικίδιο από τους γονείς τους,πόσο έτοιμα όμως είναι για μια

τόσο σημαντική ευθύνη;

Διαβάσαμε ένα υπέροχο βιβλίο με αυτό ακριβώς το θέμα

και μας προβλημάτισε αρκετά!

Με μεγάλη μας χαρά δεχτήκαμε στο νηπιαγωγείο την επίσκεψη εθελοντών μελών από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων " Η προστασία των ζώων" οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά για όλα όσα αφορούντα κατοικίδια μας: την φροντίδα τους, τη συμπεριφορά μας απέναντι τους, την χαρά αλλά και την ευθύνη που υπάρχει στην απόφαση να αποκτήσουμε κάποιο κατοικίδιο.

Επιπλέον,το μέλος του συλλόγου και εκπαιδεύτρια σκύλων, κα Μαρία Παιτακη,μίλησε στα παιδιά για την γλώσσα του σώματος των ζώων και για την ασφαλή προσέγγιση τους. Το ενδιαφέρον μας όπως φαντάζεστε εκτινάχθηκε στα ύψη!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους εθελοντές του Συλλόγου που φιλοξένησαν την επίσκεψη στην ιστοσελίδα τους, αλλά κυρίως για τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιέρωσαν και τα τόσο όμορφα μηνύματα που περνούν στα παιδιά με τις δράσεις τους: τη σπουδαιότητα του εθελοντισμού και της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα!

Στην θεωρία περνάμε λοιπόν με άριστα!

Πήραμε μάλιστα και Βραβείο Φιλοζωίας!!!

Στην πράξη όμως;;;

Μείνετε συντονισμένοι...συνεχίζεται....

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page