top of page

Παίζουμε...badminton?

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αντιπτέρισης (Badminton), η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων, θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στην Κρήτη παγκόσμιο τουρνουά. Στη διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 18 – 21 Οκτωβρίου, θα συμμετέχουν πάνω από 300 αθλητές από όλο τον κόσμο, από τους καλύτερους, καθώς είναι βαθμολογούμενο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Με αφορμή το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός ( δείτε πληροφορίες πατώντας επάνω στην εικόνα) που θα φιλοξενήσει η πόλη μας, είχαμε τη χαρά να επισκεφτεί το σχολείο μας ο κ. Τσακίρης Νίκος, προπονητής -εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης και να γνωρίσει το άθλημα στα παιδιά του δημοτικού και νηπιαγωγείου. Βρεθήκαμε λοιπόν στο γυμναστήριο μαζί με τα "μεγάλα" παιδιά του δημοτικού και είχαμε την ευκαιρία να δούμε ξανά παλιούς μας συμμαθητές, να μάθουμε για ένα άθλημα όχι τόσο διαδεδομένο και φυσικά...να παίξουμε!

Λίγα λόγια για το badminton...

Η αντιπτέριση, γνωστή με το διεθνή όρο μπάντμιντον (badminton), ένα άθλημα με πολύ πλούσια ιστορία, η οποία έχει τις ρίζες της βαθιά στην αρχαία εποχή. Το μπάτμιντον πρωτοεμφανίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο τον 5ο π.Χ. αιώνα, ενώ παράλληλα, υπάρχουν παρόμοιες αναφορές την ίδια εποχή στην Αρχαία Ελλάδα, Κίνα, Ινδία και λαούς της Άπω Ανατολής. Στην Ελλάδα το άθλημα πρωτοεμφανίστηκε στην Κομοτηνή το 1988. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. (Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης) ιδρύθηκε το 1992.

To badminton είναι Ολυμπιακό άθλημα, οι κανόνες μοιάζουν με του τέννις όμως το μπαλάκι έχει φτερά και η τροχιά του είναι ασυνεπής. Ο παίκτης πρέπει να το χτυπήσει με πολύ μεγάλη δύναμη για να φύγει γρήγορα αλλά και πάλι το μπαλάκι μπορεί να αλλάξει τροχιά. Είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξάρτητα απο την ηλικία και το φύλο τους.Το badminton μπορεί να ξεκινήσει το παιδί από την νηπιακή ηλικία. Η ρακέτα είναι πολύ ελαφριά και το φτερό παίρνει ακανόνιστη τροχιά, για αυτό αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον είναι πολύ διασκεδαστικό και γρήγορο.

Αναπτύσσει άριστα αντανακλαστικά στα μικρά παιδιά ιδιαίτερα ικανότητες της κιναίσθησης, της οπτικο-κινητικής συναρμογής, της ισορροπίας, της ταχύτητας και της αντοχής. Συγχρόνως απαιτεί πνευματικές ικανότητες, προσοχή, αυτοσυγκέντρωση, στρατηγική σκέψη. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται στο παιχνίδι και καλλιεργούν ικανότητες επικοινωνίας με τους συναθλητές τους.

Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με ένα ευγενικό άθλημα, εσωτερικού χώρου, χωρίς σωματική επαφή και σκληρό παιχνίδι. Σε μεγαλύτερες ηλικίες το άθλημα παίζεται πιο δυναμικά ενισχύοντας την φυσική κατάσταση και την εκγύμναση όλου του σώματος. Φυσικά και οι ενήλικες μπορούν να παίξουν με στόχο την άσκηση, την ευεξία και την διασκέδαση.

Καμαρώστε μας λοιπόν, ίσως το badminton να γίνει το άθλημα μας!

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page