top of page

Let's Do It Greece 2017!

Φέτος συμμετείχε και το νηπιαγωγείο μας στην πανελλήνια καμπάνια για το περιβάλλον "Let's Do It Greece" από τις 27 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου, πραγματοποιώντας έναν μαραθώνιο δράσεων για το περιβάλλον, υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Δήμου Χανίων.

Στόχος των δράσεων, πέρα από την ευαισθητοποίηση γύρω από τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, ήταν η ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης των παιδιών, γλωσσικής, λογικομαθηματικής, κιναισθητικής, χωροταξικής, μουσικής, ενδοπροσωπικής,διαπροσωπικής και νατουραλιστικής.

Σε πρώτη φάση, επισκεφτήκαμε το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στις 27 Μαρτίου, και σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων παίξαμε διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια μαζί με φίλους από το 33ο Νηπιαγωγείο Χανίων και το Δημοτικό Σχολείου του Πλατανιά, καθαρίσαμε τον χώρο αφού προμηθευτήκαμε γάντια και σακούλες απορριμάτων, παίξαμε και κινηθήκαμε στον χώρο και τέλος δημιουργήσαμε κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που οργανώθηκε από την κα Καβαζίδου Ελένη, υπεύθυνη του ΤΣΔ Αθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το οποίο μας βοήθησε να γνωρίσουμε τον χώρο και να οδηγηθούμε στο Αμφιθέατρο του Πάρκου όπου φτιάξαμε τις κατασκευές μας και παίξαμε "πράσινα" παιχνίδια με τα παιδιά των άλλων σχολείων.

Η πρόταση του 14ου Νηπιαγωγείου ήταν η κατασκευή παιχνιδιού φλίπερ από κουτί παπουτσιών και καλαμάκια! Τα παιδιά έπρεπε να κόψουν τα καλαμάκια σε διάφορα μήκη και να τα τοποθετήσουν μέσα στο κουτί ώστε να δημιουργήσουν εμπόδια στην μπίλια. Τα κατάφεραν περίφημα όπως και οι φίλοι μας!

Μεγάλη επιτυχία όμως είχε και το κουίζ του νηπιαγωγείου μας, ένα παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων που έπαιξαν τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες και καλούνταν να δίνουν τη σωστή απάντηση κάθε φορά.

Η συνέχεια των δράσεων μας πραγματοποιήθηκε μέσα στην τάξη, με τη δημιουργία και απόδοση στη νοηματική γλώσσα ενός τραγουδιού για το περιβάλλον. Πρόκειται για διασκευή του γνωστού τραγουδιού "Εγώ κι εσύ μαζί" που είναι από τα πολύ αγαπημένα των παιδιών μας!

Εγώ κι εσύ μαζί

Εγώ κι εσύ μαζί

Θα σώσουμε τη γη

Το προβλημά της είναι και δικό σου

Γι'αυτό καλύτερα ανασκουμπώσου

Άσε τα λόγια, η λύση ειν'απλή

Φροντίζουμε τη γη

Ανακυκλώνω, τίποτε δεν πετάω

κλείνω τη βρύση και το φως δεν ξεχνώ (μπορείς)

Το περιβάλλον όσο θα αγαπάω

Μια καλύτερη ζωή θα ζω

Κι όσο περνάνε και φεύγουν τα χρόνια

Αυτή η φροντίδα θα μας δένει αιώνια

Γι'αυτό θυμήσου τη χρυσή συμβουλή

Φροντίζουμε τη γη

Εγώ κι εσύ μαζί...

Το τραγούδι μας το παρουσιάσαμε στην τελετή λήξης της καμπάνιας για τη φετεινή χρονιά, στις 2 Απριλίου στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων. Αυτή τη φορά είχαμε και τους γονείς μαζί μας και όλοι μαζί καθαρίσαμε το πάρκο και καμαρώσαμε τα παιδιά στα οποία θα δοθούν βραβεία και aναμνηστικά μετά τις διακοπές. Στο βιντεάκι έχουμε συγκεντρώσει κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την εμπειρία μας, που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη...

We did it!!!

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page