top of page

Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά...και αδιάβροχα φτερά!

Στο νηπιαγωγείο μας αγαπάμε πολύ τις Φυσικές Επιστήμες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος η φύση του προγράμματος που υλοποιούμε είναι τέτοια που τις περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό!

Αντιμέτωποι με την 1η αποστολή που ήταν να ανακαλύψουμε αδιάβροχα υλικά για να φτιάξουμε φτερά για τον δράκο μας, ασχοληθήκαμε με την έννοια της Υδροπερατότητας.

Δεν έχει πολλές μέρες που ο δράκος έπεσε στην αυλή μας και έσπασε τα φτερά του! Ήταν και η πρώτη φορά που τον γνωρίσαμε και από τη μέρα εκείνη έγινε ο καλύτερος φίλος όλων μας!

Ο δράκος όμως έσπασε τα φτερά του κατά την πτώση του στην αυλή μας και τώρα ζητά από τα παιδιά να του φτιάξουν καινούργια, που όμως πρέπει να είναι αδιάβροχα για να μπορεί να κολυμπά στις λίμνες.

Προκειμένου να πειραματιστούμε στο φαινόμενο της υδροπερατότητας, στήνουμε ένα φανταστικό σενάριο στο οποίο η στέγη της φάρμας των ζώων μας έσπασε και όταν βρέχει γεμίζει νερά. Δοκιμάζουμε να την καλύψουμε με διάφορα υλικά και καταγράφουμε τις παρατηρήσεις μας.

Με ξύλo...

Με πλαστελίνη...

Με ύφασμα...

Με γυαλί...

Με μέταλλο...

Με φύλλα...

Με χαρτί...

Με πλαστικό...

Ακόμα και με πέτρα...

Καταγράφουμε σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο τις παρατηρήσεις μας

και σε ατομικό φύλλο εργασίας ως εμπέδωση φτιάχνουμε τα φτερά του δράκου με διάφορα αδιάβροχα πλέον υλικά

Κάθε σχολείο αποφασίζει το αδιάβροχο υλικό από το οποίο θα είναι φτιαγμένα τα φτερά του δράκου και το ανεβάζει σε κοινό έγγραφο δημιουργημένο με την εφαρμογή popplet. Στο νηπιαγωγείο μας αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε πλαστικές σακούλες!

Άλλες επιλογές ήταν πλαστικοποιημένο χαρτί, δερματίνη, σκουφάκι κολύμβησης, χρυσόχαρτο,μπαλόνια κ.ά.τα οποία βρίσκονται στο έγγραφο popplet που ακολουθεί.

Σύντομα ακολουθεί η 2η αποστολή μας...μείνετε συντονισμένοι!

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page