top of page

Σούπερ ήρωες εν δράση!

Επηρεασμένοι και έχοντας εντάξει με κάθε ευκαιρία το e-twinning πρόγραμμα μας "Ήρωες φανταστικοί σε διαδρομή μαγευτική" στο αναλυτικό μας πρόγραμμα, ασχοληθήκαμε με το θέμα των Σούπερ Ηρώων και κατά τη διάρκεια της απόκριας, μιας και οι στολές τους αναδείχτηκαν έμπνευση και αγαπημένη επιλογή για τους μαθητές μας.

Τι ακριβώς κάνει κάποιον Σούπερ Ήρωα; Φυσικά, οι υπερδύνάμεις που διαθέτουν και χάρη στις οποίες μπορούν να βοηθούν τους άλλους και να τους προστατεύουν απ'το κακό.
Ποια υπερδύναμη θα ήθελαν να έχουν τα παιδιά και για ποιο καλό σκοπό θα τη χρησιμοποιούσαν;

Γλωσσικές και μαθηματικές δεξιότητες εξασκήσαμε παίζοντας το "Σούπερ 14", ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που βρήκαμε στο διαδίκτυο και διαμορφώσαμε προσθέτοντας σούπερ σήματα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες να συνεργαστούν προκειμένου να λύσουν το μυστικό γρίφο των σούπερ ηρώων. Οι κανόνες διαμορφώθηκαν από κοινού με τα παιδιά, ιδέα που πρόσφατα πήραμε από αγαπημένη συνάδελφο, τα οποία επέλεξαν με τι βήματα θα κινούνται ανάλογα με το σήμα που συναντούν.

Κάθε φορά που τα παιδιά "έπεφταν" πάνω στον Σούπερ Ήρωα του επιτραπέζιου, έπρεπε να πάρουν τον σούπερ μεγεθυντικό φακό και να προσπαθήσουν να διαβάσουν μια συλλαβή του γρίφου, ο οποίος ήταν γραμμένος σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια ανά λέξη.

Αφού συγκεντρώσαμε και διαβάσαμε όλες τις συλλαβές μεμονωμένα, τις ενώσαμε ανά χρώμα και σχηματίσαμε τις λέξεις του γρίφου. Τις διαβάσαμε μαζί, τις βάλαμε στη σωστή σειρά και ....μαντέψτε! Ο γρίφος λύθηκε!

Ήταν ένα παιχνίδι που πραγματικά το διασκεδάσαμε και θα μπορούμε να παίζουμε ξανά και ξανά αλλάζοντας κάθε φορά το γρίφο!
Από τους ήρωες επηρεάστηκε και μια από τις δυο μεταμφιέσεις των παιδιών αυτό το διάστημα ( δυστυχώς φωτογραφίες της πιο προηγούμενης βδομάδας με τα παιδιά μασκαρεμένα κλόουν δεν υπάρχουν λόγω βλάβης...).
Κάνσον χαρτόνια για τα εξαρτήματα των στολών, πλαστικές σακούλες για το κύριο μέρος και έτοιμοι!

Κάποιες ακόμη αποκριάτικες κατασκευές και οι χαρταετοί μας...

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page