top of page

eTwinning: 2 Φεβρουαρίου-Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ομάδα των σχολείων μελών του προγράμματος "Ένας δράκος με γυαλιά ψάχνει καθαρά νερά" και δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κάθε περιοχής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από το 14ο Νηπιαγωγείο Χανίων

2 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

22 σχολεία που αντιπροσωπεύουν 22 υδροβιότοπους ενώνουν τις φωνές τους για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα Υγροτόπων. Τα σχολεία μέσα από το περιβαλλοντικό eTwinning εκπαιδευτικό έργο «Ένας Δράκος με Γυαλιά Ψάχνει Καθαρά Νερά», κατά το σχολικό έτος 2017-18 συνεργάζονται με σκοπό να γνωρίσουν τον υγρότοπο της περιοχής τους και των άλλων περιοχών, να εντοπίσουν τα αίτια υποβάθμισής τους, να βρουν λύσεις, να τους προστατεύσουν, να τους αναδείξουν. Ενώνουν τις ιδέες τους, τις δυνάμεις τους σε μια αλληλεπιδραστική διαδρομή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΡΑΣΗ.

Αφορμή για τη δράση αυτή στάθηκε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη στη λίμνη Κάρλα στις αρχές Γενάρη του 2018. Άγνωστοι έριξαν λύματα στη λίμνη με αποτέλεσμα να πεθάνει πλήθος ψαριών. Συναγερμός σήμανε στα συμμετέχοντα σχολεία. Τα παιδιά ανέλαβαν πρωτοβουλία...

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχουν 29 εκπαιδευτικοί και 400 παιδιά.

Η συνεργατική αφίσα

Το μήνυμα μας

Τα παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου αποφάσισαν να ευαισθητοποιήσουν τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους φίλους τους από τα γειτονικά 32ο και 36ο Νηπιαγωγεία. Έφτιαξαν τα δικά τους ατομικά και ομαδικά συνθήματα και διαδήλωσαν στα δρομάκια της περιοχής φωνάζοντας τα όσο πιο δυνατά μπορούσαν.

Μπορεί να είμαστε μικροί, αλλά αν κάτι έχουμε μάθει στο Νηπιαγωγείο είναι ότι...

"'Ολοι μαζί, όλοι μαζί, είμαστε πάντα πιο δυνατοί! "

Σε πρώτη προβολή!
Τελευταίες αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες

     14ο Νηπιαγωγείο Χανίων           Ακολουθήστε μας στη νέα μας ιστοσελίδα!
                    https://blogs.sch.gr/14nipchan/

bottom of page